annaericsson.se

BOKEN

Boken "Lojsta hed – russens rike" bygger på akvarellmåleri/skisser där personliga texter om flockens medlemmar vävs samman med fakta om russens dramatiska historia.

 

Lojsta hed - russens rike
"Lojsta hed - russens rike"
58 sidor inbunden
ISBN:   78-91-7504-207-7
Boken är utgiven på Dialogos förlag.
www.dialogosforlag.se

Ur boken:

"Sommar. I juni kommer hingsten. Stolt och skriande släpps han till stona, hans harem för några månader. De brunstiga stona flockas runt honom med spetsade öron. Otåliga. Kom till oss! Flocken släpps till sommarhagen. Den försvinner med fladdrande manar in bland gröna ormbunkar. Obetade marker väntar. Nu är de omöjliga att få fatt på.

Saxat ur recensionerna:

– "Man får följa med i årstidernas växlingar och långt tillbaka i historien. Bilder och texter samverkar, och det ligger något stort i de få orden: "De luktar inte häst. De luktar skog."
Kajsa Sundberg, Gotlands Allehanda

– "Här finns hjärtat med, förälskelsen till hästarna och naturen, och till det unika.".
Bengt Valentinsson, Gotlands Tidningar

– "Författarens kärleksfulla personporträtt av några av flockens individer hjälper till att lyfta vildhästarna ur det drömbetonade och vi möter genom ömsinta illustrationer, som i olika tekniker fångar varje russ särskilda karaktärsdrag...På samma sätt varvas legender och fakta i bokens texter som ömsom beskriver russens dagliga tillvaro, ömsom väver in fantasieggande berättelser ur flockens historia..."
Sara Meidell, Västerbottens-Kuriren

– "På Lojsta hed råder stillheten anser Anna Ericsson. Men jag hör ur hennes teckningar och akvareller den där lågmälda hypnotiska hymnen som hon också hört – hymnen av käkar som mal nere i höet. Det är inte dåligt. Det är bra."
Katarina Hedström, Kulturen, Sveriges Radio P4 Gotland

– "De vackra akvarellerna tillsammans med de korta raka, raka texterna griper tag i mig. Hårt och avskalat – men ändå så varmt och kärleksfullt. Eller vad sägs om: Det är sällan vuxna ston får lämna Lojsta hed. Gera var ett undantag. Hon var utstött och fick aldrig komma in i flocken. En majdag hämtades hon av sin nya ägare. Det krävdes fem man att få in henne i transporten."
Helena Stenman, Häst&Ryttare

E-mail: kontakt@annaericsson.se